PYSSLA

PYSSLA

I Pysslomanien bor en kreativ idémakare, välkomna hit! Här hittar du pysseltips, idéer och massa fina gratis prints. Klicka på bilderna eller Pdf-ikonen under bilderna för att ladda ner och skriva ut printsen helt gratis! Click on the pictures or on the Pdf-icon under the pictures to download and print the patterns for free!

HEM
INSTAGRAMVåga vara kreativ!

Multikulti Mönster!

NyheterSkapad av Mona-Lisa lör, mars 28, 2015 18:06:48
Klä burkar, lådor, gör tavlor eller vik påsar och askar med Multikulti Mönster! Passar fint till dockhus och som presentpapper eller varför inte origami.

Klicka på bilderna (eller på Pdf-ikonen under bilderna) för att ladda ner och skriv ut pysselpappret Multikulti helt gratis!

Click on the pictures or on the pdf-icon under the picture to download and print Multikulti pattern for free.

Printsen får ej användas för kommersiellt syfte. The prints may not be used for commercial purposes.  • Kommentarer(0)//pyssla.monalisas.se/#post98

Julkulor med namn!

NyheterSkapad av Mona-Lisa sön, december 08, 2013 21:44:28

Julkulor med självhäftande text och dekorationer du monterar själv. 10:- per text. 15:- för ett ark till dekoration av en julkula. Fri frakt december ut. Beställning görs till order@monalisas.se. Skriv namn och adress och önskad text eller dekoration "salta båtar" eller "romb". Minimum på beställning är tre ex.

Trevlig andra advent!

/Mona-Lisa

  • Kommentarer(0)//pyssla.monalisas.se/#post42

Massa grejer

NyheterSkapad av Mona-Lisa mån, juli 01, 2013 18:11:11
Så här kan det se ut när man släpar med sig massa grejer för att måla och tapetsera, men det finns ju massa mer plats kvar, inte sant!


/Mona-Lisa

  • Kommentarer(0)//pyssla.monalisas.se/#post36

Liten pepparkaksstad!

NyheterSkapad av Mona-Lisa fre, december 21, 2012 12:48:37
Oj vilket roligt projekt jag fått vara med om den senaste veckan! Det bakades hela 26 pepparkakshus efter egen liten ritning. Sju hus behöll jag hemma, ett var till våra barn och så gjorde jag ett själv med förstås!

Resten av husen följde med till skolan och 15 glada barn som skulle få dekorera husen. Ett av barnen var tyvärr inte där men deras fröken gav på förslag att jag kunde dekorera huset så fick barnet det sen.

Fröken satte också upp fina svarta papper med guldstjärnor så det blev som en fin natthimmel bakom husen.

Ni som känner till mig vet om mitt motto att "Våga Vara Kreativ" så sagt och gjort, personalen kom inte undan. I köket vid personalrummet satte jag ut ett par hus, kristyr och godis så fick de gemensamt dekorera husen som sen skulle lottas ut bland personalen. Jag tror det bjöd på många skratt, och en och annan spontan kreativ idé stod också på listan.

Vilka superfina hus det blev! Det var som sagt jätteroligt att göra detta projekt, jag hoppas vi kommer hitta på fler roliga saker i framtiden!

Nedan följer ett stort bildregn så håll utkik efter just ditt hus! Tryck på bilden så visas den större längst ner i inlägget.


Tjingeling och God Jul och Gott Nytt År!

/Mona-Lisa  • Kommentarer(2)//pyssla.monalisas.se/#post34

Skylt färdig!

NyheterSkapad av Mona-Lisa tor, oktober 18, 2012 17:38:47
Så äntligen blev skylten till Rödeby Blomsteri färdig! Imorgon ska fönsterdekaler monteras på samma ställe så det blir nytt och fräscht!

Här följer bilder på förloppet, från början med den gamla texten till den nya skylten.


Den gamla vinylen hade börjat krulla sig men det satt som berget, skrapa skrapa var det enda som gällde.Väldigt mycket klister var också kvar och frågan var hur snygg skylten egentligen skulle vara efter man tvättat den, men vände på den och hade tur för där var det en blank fin sida. Fastän baksidan var fin var ändå allt tvunget att tvättas bort.Montering pågår, först mäta och märka ut vart texten ska sitta med hjälp av maskeringstejp, inte så kul om allt blir snett sen, då är det bara att börja om helt från början. Vi bestämde tillsammans att vi bara skulle sätta en enkel text på och inte telefonnummer eller annat som det var innan.Skylten färdig med en riktigt härlig grön färg! Förhoppningen är att den ska lysa minst förbi Rödeby för att locka in kunder i den fina blomsteraffären. Från vårdcentralen här i Rödeby kommer den i alla fall synas väl då vårdcentralen och blomsteraffären ligger mittemot varandra.


Från skiss till färdig skylt :-) Blev precis som jag tänkt mig!
Det var en liten utmaning, min maskin är inte så stor så det krävs lite annan planering för att få ihop det mot när man jobbar med en stor skärmaskin eller plotter. Jag är himla nöjd och även butiksinnehavaren!


Hoppas alla får en fin kväll, tjingeling!

/Mona-Lisa

  • Kommentarer(1)//pyssla.monalisas.se/#post33

Avslöjandet!

NyheterSkapad av Mona-Lisa fre, april 27, 2012 12:24:06
Efter Sydöstran skrivit om mina framtidsplaner så föll det mesta på plats och nu blev mina planer plötsligt om än mer verkliga. Och nu är det dags att avslöja varför det donas, målas och fixas för fullt!


I sommar slår jag som kreativ idémakare upp portarna till min web-butik på monalisas.se.

Hos mig kommer man kunna hitta allt från second hand-barnkläder till presenter och inredning av olika slag och en del unika ting. I framtiden är tanken att du i en fysisk butik och verkstad ska kunna prova på att gravera glas, måla tavlor och vara med vid olika workshops med kreativitet som tema.

Våga vara kreativ! Ja det är helt och hållet min affärsidé. Att själv våga vara kreativ och att pusha andra att vara det. Från morgon till kväll kan du själv välja vad du vill göra och hur du vill leva just din dag. Att våga lite till, att göra det du faktiskt går och drömmer om. Allt från att skriva ett fint kort till någon, att ta på dig en snygg hatt som du tycker väldigt mycket om, eller dra fram penslar och färg och låta hela familjen pyssla loss tillsammans. Vi kan vara kreativa i vår matlagning, i våra sätt att göra läxor med barnen eller när vi viker tråkig tvätt. Kreativitet sträcker sig långt mycket längre än skönmålning, långa utbildningar och perfektionism.

Glädjen kreativiteten skänker är oändlig, våga prova du med så får du se!


Så häng med på de uppdateringar som sker, datum för öppning kommer längre fram.

/Mona-Lisa

  • Kommentarer(2)//pyssla.monalisas.se/#post28

Och så var jag med i tidningen!

NyheterSkapad av Mona-Lisa fre, april 27, 2012 12:05:06
Maken ringde mig förra veckan på väg till jobbet och sa att lillans fröknar berättat att jag var med i tidningen. Oj, vad kul! Skyndade genast för att åka och köpa Sydöstran efter alla barn lämnats i skolan och på dagis.

Så himla fint skrivet var det!
De hade skrivit lite om vad jag gör och om mina framtidsplaner, och vilka de planerna är går att läsa om i nästa inlägg! Tack säger jag till Sydöstran för bra bild och bra ord.


Tjingeling

/Mona-Lisa

  • Kommentarer(0)//pyssla.monalisas.se/#post27

Hälsa och färgglada ränder!

NyheterSkapad av Mona-Lisa fre, april 27, 2012 11:30:14

Ingenting får glömmas, allt ska allra helst bära färg, till och med vår nyinköpta badrumsvåg från Beurer. Den ska vara bäst i test och gissa om jag blev glad när jag upptäckte att själva designen var som klippt och skuren för mig. Nu kanske det blir lite roligare att väga sig ändå. För visst blir allt så mycket roligare med färg! Projekt bättre hälsa pågår parallellt med fixande, donande och pyssel!
Så himla nöjd, snyggare våg har jag aldrig haft :-)/Mona-Lisa

  • Kommentarer(0)//pyssla.monalisas.se/#post26
Nästa »