PYSSLA

PYSSLA

I Pysslomanien bor en kreativ idémakare, välkomna hit! Här hittar du pysseltips, idéer och massa fina gratis prints. Klicka på bilderna eller Pdf-ikonen under bilderna för att ladda ner och skriva ut printsen helt gratis! Click on the pictures or on the Pdf-icon under the pictures to download and print the patterns for free!

HEM
INSTAGRAMVåga vara kreativ!

Prickig tårta!

TårtorSkapad av Mona-Lisa tor, februari 06, 2014 13:04:02
Nu har vi en tolvåring i huset och det firades med en prickig tårta!


Tårtan är dekorerad med sockerpasta, nonstops och smarties. Det är himla roligt att använda sockerpasta i fina färger, både för stora och små. Inuti tårtan ligger det två Almondy Daimtårta, och mellan dem en kräm på lätta, kakao, florsocker, kaffe och ekologiskt vaniljpulver. Jag använder gärna lätta då det inte blir lika mastig smörsmak. Vad brukar du ha i din tårta?


/Mona-Lisa

  • Kommentarer(0)//pyssla.monalisas.se/#post45

Ihoprullad flygande matta!

TårtorSkapad av Mona-Lisa sön, september 02, 2012 20:01:32
Denna gången skulle vi fira vår nioåring, och eftersom vi gillar färg i vår familj föll lotten på en härlig regnbågsfärgad variant. Mycket roligare att göra en själv än att beställa från Tre G eller annat konditori eller Café i Karlskrona. Det är väl en hel del av grejen med att barnen får en speciell tårta varje år. Mannen gav en gång på förslag att köpa en för enkelhetens skull, men nix pix, homemade för hela slanten är min stil!

Häftigaste tårtan enligt stora tjejen, men inte särskilt svår att göra egentligen, det blev en spontan rulltårta helt enkelt.


Rulltårtesmet, dela upp i olika bunkar och sen hälla i karamellfärg, blanda blanda, kommer ni ihåg vilka färger som blir vilka när man mixar och donar?
Ytan på tårtan blev efter sockrandet precis som en sur flygande matta-godis, fylld med grädde och ihoprullad blev den både läcker och god!

Mums!

/Mona-Lisa

  • Kommentarer(1)//pyssla.monalisas.se/#post30

Hjärt-tårta

TårtorSkapad av Mona-Lisa ons, april 18, 2012 22:08:28

När tjejjan fyllde 9 önskade hon sig en tårta som såg ut som en hjärta, sagt och gjort, hjärta blev det.

/Mona-Lisa

  • Kommentarer(0)//pyssla.monalisas.se/#post22

Graffiti-tårta

TårtorSkapad av Mona-Lisa ons, april 18, 2012 22:04:19

I vår stora pojkes rum har jag målat hans namn på en vägg som är tapetserad med tegeltapet, det ska alltså se ut som graffiti. Så när han fyllde 11 år körde vi på med samma tema. Den tog ett par timmar att göra i ordning men så nöjda vi blev när den äntligen var färdig!

God var den med!

/Mona-Lisa

  • Kommentarer(0)//pyssla.monalisas.se/#post21

Våra bröllopstårtor!

TårtorSkapad av Mona-Lisa ons, april 18, 2012 21:44:29

Nyårsafton 2010 gifte vi oss och tårtorna ville jag självklart göra på egen hand. Två veckor innan började jag tillverka marsipanrosor, så på dagen D så var det bara att sätta ut dom och dekorera som jag tänkt mig.

Tre tårtor blev det, en med tre våningar, en med två våningar och så en enkel laktos och glutenfri tårta.

/Mona-Lisa

  • Kommentarer(0)//pyssla.monalisas.se/#post20

"Bilar-tårta"

TårtorSkapad av Mona-Lisa ons, april 18, 2012 21:28:17

Minsta killen ville så gärna ha en "bilar-tårta" så det fick han. Bilarna köpte jag i små överraskningspåsar, så stod och klämde och kände så jag skulle få fem olika.

Han blev toppennöjd med sin tårta!

/Mona-Lisa

  • Kommentarer(0)//pyssla.monalisas.se/#post19