PYSSLA

PYSSLA

I Pysslomanien bor en kreativ idémakare, välkomna hit! Här hittar du pysseltips, idéer och massa fina gratis prints. Klicka på bilderna eller Pdf-ikonen under bilderna för att ladda ner och skriva ut printsen helt gratis! Click on the pictures or on the Pdf-icon under the pictures to download and print the patterns for free!

HEM
INSTAGRAM



Våga vara kreativ!

Fikadags med en Blommande Casa Vigar!

BakatSkapad av Mona-Lisa fre, april 27, 2012 11:18:38
Åh detta underbara märke Casa Vigar, skålar, pennor, roliga diskborstar, färgglada dammvippor och roliga städhandskar, ja det finns en hel del roliga prylar!

Häromdagen skulle sjuåringen iväg på gympa-avslutning och fika skulle man också ta med sig. Eftersom han frågat mig ett par gånger om jag inte kan göra syltkakor så överraskade jag med det och muffins som vi tog med oss. Och vad kunde passat bättre att servera dem i än detta underbara fat från Casa Vigar!


........ Ser ni den lilla nyckelpigan? .......




Mums och tummen upp för blommande fat och härligt gott fika!


/Mona-Lisa



  • Kommentarer(0)//pyssla.monalisas.se/#post25

Nyttigt bröd

BakatSkapad av Mona-Lisa tor, april 19, 2012 12:36:49

Bröd är lite magiskt att baka enligt mig, att blanda ihop ingredienser, se degen växa och att forma den som man tänkt sig antingen i form eller som bullar, grädda bröden och sen få ett härligt resultat man skapat med sina händer, underbart! Inte bara underbart att se på, utan även att lukta på och smaka och gemenskapen i familjen när man sen tillsammans äter hembakat och njuter, mmmm oslagbart!

Jag älskar många saker och brödbakning är något av det jag älskar allra mest, bröd bröd bröd! Kanske till och med är lite förälskad i att baka bröd, eller mycket förälskad är nog närmare sanningen. När jag bakar så häller jag i ingredienser på känn, luktar på degen, känner hur tung den är i händerna, knådar den, ja så den slutligen känns helt rätt.

Solrosfrön och pumpafrön är något annat jag också älskar, doften, smaken, också underbart. Och för att få en ännu bättre smak på dessa frön så kan man rosta dem, eller man bör rättare sagt. Här ovan har jag rostat frön i en torr stekpanna som sen blandades i degen. Rostade solros och pumpafrön passar också utmärkt i olika sallader eller som godis!

Solrosfrön och pumpafrön är rika på både nyttiga fetter, vitaminer och mineraler, bland annat magnesium och zink.

Nu ligger mina bröd och jäser, toppade med rostade frön i väntan på gräddning, hoppas brödet blir supermums!

Tjingeling så länge/M

  • Kommentarer(0)//pyssla.monalisas.se/#post23

Ljuvligt lätt kaka!

BakatSkapad av Mona-Lisa ons, april 18, 2012 20:19:00

Jag älskar att baka, både bröd och kakor, muffins, tårtor och annat. Ikväll bakade jag en väldoftande lättare kaka med bär, citron och pepparkakssmak.

Recept på kakan följer här:

6 medelstora ägg (åtta små)

4 msk Kesella 1%

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

3 dl sötningsmedel (som går att baka med)

Fint rivet skal av citron

2-3 msk citronsaft

1-2 tsk pepparkakskrydda eller kardemumma och finmalen kryddnejlika

0.5-1 dl blåbär och hallon

Vispa äggen en stund så luft blandas in. Häll sen i sötningsmedel och kesellan och vispa ihop med elvispen.

Häll i skalet av citronen och saften samt kryddorna. Smaksätt efter din egen smak beroende på hur stark smak du vill ha i kakan. Citronen gör även kakan saftig.

Häll i mjölet och bakpulvret och vänd ner det med en sked i smeten tills det är blandat, vispa inte runt för kraftigt. Smaka av din smet och smaksätt med mer citron eller krydda mer om du tycker det behövs.

Olja din form med en liten liten skvätt raps eller majsolja, häll sen i smeten i formen. Häll bären jämnt över och tryck ner dem lite försiktigt.

Sätt in i mitten av ugnen i 15-20 minuter i ca. 200 grader tills kakan fått färg och höjt upp sig i mitten. Jag använder varmluftsugn och hade 200 grader, det är lite olika beroende på ugn och hur de bränner.

Smaklig måltid!

/Mona-Lisa

  • Kommentarer(0)//pyssla.monalisas.se/#post18